Maandelijks archief: januari 2015

20071214-adopt_a_greyhound

Snelste hond ter wereld

De titel voor het snelste hondenras ter wereld gaat naar de Greyhound. Deze honden werden in Engeland gefokt door de adel om op groot en klein wild te jagen. Daarnaast moest hij ook dienst doen als renhond. Deze vriendelijke en trouwe hond, kan maar liefst 69.2 km per uur afleggen.

falling_cat04

Feilloos vallen

Katten komen bijna altijd op hun pootjes terecht. Dit heeft te maken met hun wendbare lichaam en hun sterk ontwikkelde evenwichtsorgaan. Dat zorgt er namelijk voor dat ze tijdens hun val makkelijk in de lucht kunnen draaien  en met hun pootjes op de grond terecht komen. Als een kat van een hoogte valt die te laag is, heeft hij niet voldoende tijd om zich om te draaien.  Dan is de kans ook groter dat hij er niet zonder schrammen vanaf komt.

dog-nose-closeup

Reukvermogen

Er komt steeds meer bewijs, dat honden zeer goed in staat zijn om ziektes bij mensen te ontdekken.  Onze trouwe viervoeters worden steeds vaker ingezet om bijvoorbeeld kanker op te sporen. Het reukvermogen van de hond is namelijk duizend maal beter dan ons reukvermogen omdat honden 20 tot 25 keer meer reukreceptoren dan mensen hebben.  Blaaskanker is een van de aandoeningen die op deze manier door een hond kan worden geconstateerd.

221403-lazy-cat-picture-background-hd-desktop

Onderdanen

Katteneigenaren, hondeneigenaren trouwens ook, praten meestal honderduit tegen hun huisdier. Soms lijkt het of de katten luisteren, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat dat niet zo is. Tijdens het onderzoek werd gekeken hoe de dieren reageerden als hun naam werd geroepen. Uit de studie blijkt dat het grootste deel van de groep katten die werd gevolgd, nauwelijks reageerde op hun naam en op de stem van hun baasje. Het blijkt dat katten echt wel in de gaten hebben dat ze geroepen worden, maar dat de kat er gewoon voor kiest om niet te reageren.  Er wordt ook wel eens gezegd dat honden een baas hebben en katten onderdanen. Volgens dit onderzoek is daar niets aan gelogen!

BRITAIN/

Wie lijkt op wie?

Het is een feit dat baas en hond op den duur op elkaar gaan lijken, maar wetenschappers zijn het alleen nog niet helemaal met elkaar eens over de reden. Zij denken dat het een beetje vergelijkbaar is met een echtpaar dat na vijfentwintig jaar huwelijk ook meer op elkaar lijkt, dan toen ze net getrouwd waren. De baas past zich aan het dier aan en het dier past zich aan de baas aan, en voilà!

011-funny-photos

Bijgeloof

Zwarte katten, heksen en bijgeloof zijn al eeuwen met elkaar verbonden. Sommige volkeren geloofden dat de kat het symbool was van het levende kwaad. Duivels en heksen zouden volgens hen de gedaante aan kunnen nemen van een kat en het liep dan ook zelden goed af met de dieren. Tegenwoordig zijn er nog steeds grote groepen mensen die geloven, dat als een zwarte kat hun pad kruist, het ongeluk ze tegemoet zal komen.

Cats

De oudste kat ter wereld

De gemiddelde huiskat wordt ongeveer 14 jaar oud, maar dat is natuurlijk afhankelijk van heel veel verschillende factoren. De oudste huiskat, die ook in het Guinness Book of Records staat, heette: “Creme Puff”. Deze bijzondere kat werd in 1967 in Texas geboren en overleed op 6 augustus 2005. Hij was toen 38 jaar en 3 dagen oud.

sleeping-dog

Slaapkamergeheimen

Soms lijkt het een eeuwigheid te duren voordat een hond een lekkere slaapplek voor zichzelf heeft gecreëerd. Hij loopt een aantal keer een rondje op dezelfde plek, voordat hij eindelijk besluit te gaan liggen. Dit is een gewoonte die ook al werd uitgevoerd door de voorouders van onze viervoeter. Honden in het wild maakten op deze manier een slaapplek zo comfortabel mogelijk, omdat gras, takken of steentjes op deze manier vlakker werden gemaakt.

emc2

Kunst van hondenpoep

Hondenpoep. Daar zijn al heel wat discussies over gevoerd, maar het blijft voor sommige mensen een bron van ergernis. In New York gaan ze daar op een hele andere, creatieve manier mee om. Daar maakt de “Sprinkle Brigade”, een New Yorks collectief,  echte kunst van hondenpoep. Hun motto is dan ook: “Just leave it. We love it”.  Op de website: www.sprinklebrigade.com  staan alle hondenpoepfoto’s tentoongesteld.

 

a.baa-Dog-hug-a-cat

Langer leven met kat

Kattenbezitters lopen een kleiner risico op hart- en vaatziekten dan mensen die geen kat als huisdier houden. Het houden van een kat zorgt ervoor dat je langer leeft. Hondeneigenaren hebben minder geluk, want onderzoek heeft uitgewezen dat het risico op hart- en vaatziekten bij deze groep 30 tot 40% hoger ligt dan bij katteneigenaren.